27 Şubat 2016 Cumartesi




                      Kuru Bakla Köftesi  


    2 su bardağı kuru bakla
    1 adet küçük pırasanın beyaz kısmı
    2 adet soğan, 5 diş sarmısak
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    1 çorba kaşığı un
    1 adet yumurta
    Yarım tatlı kaşığı kıyılmış kişniş
    1 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
    2 çorba kaşığı susam
    1 tatlı kaşığı kimyon
    Tuz, karabiber

    Kızartmak için: Sıvıyağ 

BAKLAYI bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp kenara alın. Pırasayı halka doğrayıp blendere alın. Üzerine iri doğranmış soğansarmısak, maydanoz, dereotukarabiberkimyon ve tuz ilave edip birlikte çekin. Baklayı ekleyip bir kez daha çekin. Geniş bir kaseye alıp üzerine un, yumurta, kişniş ve toz kırmızıbiber ilave edip yoğurun.  Hazırladığınız harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Köfteleri susama bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis yapın.    Afiyet  olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder