5 Eylül 2015 Cumartesi



                    Höşmerim


1 litre  süt 

1/ 2 tatlı  kaşığı  peynir mayası  

1 su bardağı irmik 

3 su  bardağı  toz şeker 

1 adet yumurta sarısı  

   Servis için ;

1 çay  kaşığı  toz tarçın 


Toz şeker ve irmiği ayrı bir kapta harmanlayın.Mümkünse pastörize olmayan doğal sütü, küçük parmağınızın dayanabileceği bir sıcaklığa getirin. Sütün parmağınızı yakmayacak derecede ılık olması gerekiyor.Ilık süte peynir mayasını katıp kapağı kapalı tencerede 5-10 dakika kadar bekletin.Toz şeker ve irmik karışımıyla birlikte yumurta sarısını da ekledikten sonra tencereyi ocağa alın.Tatlı karışımını kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Dibinin tutmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın.Göz göz olup koyulaşan peynir tatlısını servis tabaklarına alıp soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet  olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder