30 Temmuz 2015 Perşembe



                                  Osmanlı  Akıtması  


• 10 gr tereyağı
• 10 gr fildişi kuvertür
• 1 adet yumurta
• 1 adet yumurta sarısı
• 25 gr un
• 50 gr seker
• 50 gr tahin


Tereyağı, ben-mari usulü ile eritilir. Sonra fildişi kuvertür ilave edilip her ikisi de akıcı kıvama gelene kadar karıştırılıp yumurtaları ilave edilir. Yumurtaları pişirmeden hızlı bir şekilde karışıma yedirilir. Şekeri ekledikten sonra un ilave edip iyice karıştırılır. Sonra da tahin ilave edilip pişirilmek için kabına doldurulur. 180 derece fırında 8 dakika pişirilmesi gerekir. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edip gül dondurması ile servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder