27 Temmuz 2015 Pazartesi

  

                                         TAVUKLU MUTANCANA



1 kg tavuk kalça kuşbaşı
1,5 su bardağı (300 ml) sıcak tavuk suyu
15 adet arpacık soğan veya 2 adet kuru soğan
100 gr badem
2 yemek kaşığı bal
½ çay bardağı (70 ml) zeytinyağı
taze çekilmiş karabiber
100 gr siyah erik
100 gr kayısı
75 gr siyah üzüm
3 yemek kaşığı sirke
Tuz



Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun ve enlemesine 2’ye bölün.  Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın, kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları veya gelişigüzel iri parçalara böldüğünüz kuru soğanları ve bademleri ekleyin. Hafif pembeleşinceye kadar yağda çevirin ve tavukları ekleyin. Karıştırıp bir süre kavurun. Bal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika kadar üstü kapalı olarak pişirin. Erik ve kayısıları birkaç parçaya bölün. 20 dakika sonra erik, kayısı, üzümler ve sirkeyi yemeğe ilave edip karıştırın. Üzeri kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder