28 Temmuz 2015 Salı


                   Baharatlı Balkabağı



1 kg balkabağı  ince dilimlenmiş 

25 gr tereyağı 

1 çorba kaşığı  zeytinyağı 

Yarım tatlı kaşığı toz   tarçın 

4 cm taze zencefil  soyulmuş  ve rendelenmiş 

Yarım çorba kaşığı  pıdra şekeri  
Yarım limon 



Büyük ve tabanı geniş bir tencerenin içerisine tereyağını,zeytinyağını,rendelenmiş zencefili koyup kavurun,üzerine dilimlenmiş balkabaklarınıda ilave edip sotelemeye devam edin.En son pudra şekerini serpin ve limon suyunu sıkın,biraz daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.Kavrulan malzemelerin tümünü ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizin.Kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet  olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder