27 Temmuz 2015 Pazartesi



                                           FODULA 


    4 adet küçük yuvarlak çavdar ekmeği
    600 gram kuşbaşı dana eti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    1 çay bardağı bezelye
    1 adet havuç
    1 adet domates
    Bir tutam toz rezene
    Bir tutam anason
    Yeteri kadar sıcak su
    1 çay fincanı kurutulmuş adaçayı
    Tuz 


    TEREYAĞININ yarısını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti ilave edin. Suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Tencereye bezelye, küp doğranmışhavuç ve domatesi katın. Rezeneanason ve tuzu da ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu kontrol ederek et yumuşayana kadar pişirip, ocaktan alın. Çavdar ekmeklerinin üzerini kapak şeklinde kesin. İçlerini çıkarıp, etli harcı paylaştırın. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan tereyağını küçük bir tavada eritip, üzerine adaçayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın ve ekmeklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder