30 Temmuz 2015 Perşembe



                                                       Bamya 



  • 300 gram fileto tavuk göğsü
  • 1 kilogram bamya
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy domates (içi sulu)
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz                                                                                    Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.Bamyaları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Keskin bir bıçağı sap kısımları etrafında hareket ettirip çok fazla derine inmeden kesin. Fileto tavuk göğsünü küçük küpler halinde kesin.Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları tencereye alıp çevirin. Kuşbaşı tavuk göğsünü katıp yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar soteleyin.Domates küplerini katıp tüm malzemeyi 3-4 dakika kadar pişirin.Ayıklanmış bamya ve taze sıkılmış limon suyunu tencereye alın. Sadece bir kez karıştırın. Bırakın tavuklu ve soğanlı kısım altta kalsın, dert değil.Kapağı kapalı tencerede, orta ateşte 4-5 dakika kadar pişirme işlemini sürdürün.Sıcak su, toz şeker ve tuzu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Bamyaların diriliği gittiğinde ocağın altını kapatın. Tavuklu olduğu için ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder