28 Temmuz 2015 Salı



                           Gnocchi




3 adet patates
1 yumurta
2 su bardağı un (1 su bardağı hamur için, 1 su bardağı tezgaha serpmek için),
Tuz
Haşlamak için bolca su
Domates Sosu İçin;
2 adet Domates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
Nane, kekik, pul biber, tuz
2 su bardağı su


Patatesleri haşlayın,Patatesler haşlanırken sosunuzu hazırlayın,
Bunun için domatesleri rendeleyin,2 yemek kaşığı zeytinyağ ile pişirin,İçine salçasını ekleyip kavurun,
Tüm baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın,2 su bardağı kadar su ekleyip kıvamını alana kadar orta ateşte pişirin.
Derin ve geniş bir tencerenin üçte ikisini suyla doldurup ocağa alıp haşlama suyunuzu hazırlayın,
Patatesler soğuduktan sonra ezerek püre haline getirin,Yumurta, 1 su bardağı un ve istediğiniz miktarda tuz ekleyin ve yoğurun,
Tezgahın üzerine 1 su bardağı un serpin,Hamuru unun üzerine yayarak yarım santim kalınlığımda açın,
Dikdörtgen veya kare şeklinde kesin,Hamurları vakit kaybetmeden kaynatıp altını kıstığınız suyun içine atın,
Hamurlar su yüzeyine çıktığında pişmiş demektir (yaklaşık 2 dk. sürüyor),
Kevgirle aldığınız gnocchilerinizi sosun içine atıp karıştırın. Afiyet olsun :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder