30 Temmuz 2015 Perşembe



                         İncirli  Puding



    12 adet büyük boy taze incir
    1 paket vanilyalı puding
    1 paket labne peyniri, 1 adet yumurta
    1 çay bardağı tozşeker
    1 tatlı kaşığı vanilya
    2 su bardağı süt, 4 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu
    Bir tutam tuz
    Üzeri için: 1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 çorba kaşığı tozşeker 


    PUDİNGİ paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp geniş bir kaseye boşaltın. Kabukları soyulup, doğranmış 6 adet inciri ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde labne peynirinin yarısı, yumurta, tozşeker ve vanilyayı karıştırın. Süt, sıvıyağ ve unun yarısını ekleyin. Kalan unu ayrı bir yerde kabartma tozu ve tuz ile harmanlayıp, labne peynirli karışıma ilave edin ve yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde 40x30 cm
    ebadında açın. 2 Kalan labne peynirini pudinge ekleyip karıştırın. Daha sonra hamurun üzerine sürün. Hamuru uzun tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Dilimleyip, yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine
    dizin. Kalan incirleri halka dilimleyip, hamurların üzerlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. 3 Üzeri için su, mısır nişastası ve tozşekeri şeffaflaşana dek kaynatıp, tatlıların üzerine gezdirin. 5-10 dakika sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder