8 Haziran 2015 Pazartesi



                                Vişneli  İrmik  Tatlısı  


  • 1 kase dolusu vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta





İrmikli Muhallebi İçin
2 su bardağı dolusu süt
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya 

Tatlı için öncelik vişneli sosu hazırlamaya geçin ve bunun için öncelikle orta büyüklükte bir pişirme kabı alın. İçerisine çekirdekleri alınmış vişneleri ilave edin ve verilen ölçüde ki suyu da dahil edip pişmeye bırakın. Vişneler pişince tencerenin içerisinden vişneleri bir kepçe ile çıkartıp kasenin içerisine alın ve ezin. Kalan suyu da ayrı bir pişirme kabının içerisine alın. Vişne suyunun içerisine nişasta, şeker ve ezilmiş olan vişneleri ilave edip tekrar pişirin. Bu aşamada eğer vişneler pütür olarak kalmış ise blendr ile inceltebilirsiniz.
Muffin kalıplarının içerisine az miktar su ilavesi yapıp gezdirin. Hazırladığınız vişneli sostan kalıpların içerisine yarısına kadar gelecek şekilde ilave edin. Diğer taraftan da irmikli muhallebiyi hazırlamak için verilen malzemeleri bir pişirme kabına alıp sürekli karıştırarak pişirin. İrmikli muhallebi piştikten sonra ılıması için biraz bekleyin ve ılıdıktan sonra mikser ile çekip vişneli muffin kalıplarının içerisine paylaştırın. Hazır olan tatlıları buzdolabına kaldırın ve soğuması için birkaç saat bekleyin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. Tatlı servis için hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder