8 Haziran 2015 Pazartesi



                                 Kadayıf   Topları  

Yarım kg tel kadayıf 
200 gr tereyağı 
300 gr örgü  peyniri  
    
      
         Şerbeti  İçin 

3 su bardağı  tozşeker 
2,5 su bardağı  su  
3 damla limon suyu  



Üzerine ;  Kaymak ve Toz Antepfıstığı 



Peyniri  küp  şeklinde doğrayın. Kadayıfı  geniş bir kaba alın.Üzerine eritilmiş  tereyağı  gezdirin ve elinizle didikleyerek  açın. Kadayıftan bir avuç kadar alın ve avucunuzun içinde  ortasını  açıp peynir koyun . Diğer elinizin yardımıyla yuvarlayın ve silikon kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında üzerleri  pembeleşinceye kadar pişirin .   Şerbeti  için tozşeker ve suyu  kaynatın. Limon suyunu  ekleyip  bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Pişen tatlıları , ılındıktan sonra kalıplarından servis tabağına çıkarın. Soğuk şerbeti  tatlının üzerine gezdirip , kaymak ve toz antepfıstığı ile süsleyerek  servis yapın. Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder