9 Haziran 2015 Salı


                                    Şekerbura 


  • 1 kg un
  • 250 g tereyağı
  • 1 kutu krema-200 mg (Yağlı yoğurt da olabilir)
  • 2 yumurtanın sarısı
  • Az miktarda süt
  • Çok az mayaİÇ MALZEME:
  • 500 g çekilmiş fındık
  • 300 g şeker tozu





1-2 tane kakule-dövülmüş (bulamazsanız,yerine vanilya kullanırsınız). Maya ılınmış sütle karştırılır. Hamur yoğrulur. Bekletilmeden yapılmaya başlanır. Cevizden bir az büyük bezeler yapılır.Merdaneyle çay bardağı büyüklüğünde açılır. Sol elin içerisine alarak ortasına kaşıkla iç malzeme konur.Kenarları kapatılarak burma şeklinde bükülerek süslenir.Üzeri makkaşla (özel şekerbura cımbızı) süslenir. Tepsilere dizilerek 150-160 derecede 10-12 dakika pişirilir.Şekerburaların üzerlerinin kesinlikle kızarmaması gerekir.Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder