16 Haziran 2015 Salı


                        Kuru  Kayısılı  Hindi  Güveç  



2 çorba kaşığı yağ
400 gram kuşbaşı hindi eti
5 adet kuru kayısı
16 adet arpacık soğan
8 adet kirazdomates
5 adet mantar
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon


Mantarı küp şeklinde doğrayın, domatesleri ise ikiye kesin ve bir kaseye alın. Kase içerisine iri doğranmış kayısı, arpacık soğan, hindi eti, pul biber, kimyon, karabiber, tuz ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. 1 çorba kaşığı yağı güveçlere paylaştırın. İçlerine karışımı pay ettikten sonra kalan 1 çorba kaşığı yağı üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara sıra kontrol ederek etler kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder