8 Haziran 2015 Pazartesi


                                Kabak  Çiçeği  Dolması 


Kabak çiçeği 
 
Pirinç 

Soğan  , Domates 

Fesleğen    , Nane 

Karabiber , Şeker , Tuz 

Zeytinyağı 

 Tuz 

 
Kabak  çiçeklerinin ortasındaki  cücükleri çiçekleri  yırtmadan kopartınız. İçlerini  güzelce temizledikten sonra yıkayıp , süzgüde süzülmeye bırakın.  Tencereye zeytinyağı  koyunuz ve orta ateşte yakmadan kızdırınız. Soğanları  rendeleyip  sararıncaya kadar kavurunuz. Rendelenmiş  domatesleri  ,  şekeri  katınız  ve  saldıkları suyu  çeker gibi  oluncaya kadar pişiriniz. Pirinçleri ,tuzu , karabiberi , fesleğeni  ve naneyi  ekledikten sonra karıştırınız harcı  soğumaya bırakınız. Soğumuş harcı  tıka basa olmayacak şekilde kaşık kaşık çiçeklere doldurunuz. Çiçeklerin uç yapraklarını  içeri doğru  katlayınız ve katlanmış kısmı  alta gelecek  şekilde çiçekleri  dibi  yağlanmış  tencereye yan yana diziniz. 1 çay bardağı kadar sıcak  su koyunuz kapağı  kapalı orta ateş  üzerinde pişirmeye bırakınız. İlk kaynamanın hemen ardından ateşi  kısınız. Dolmalar pişmeden suyunu  çektiğinde hr defasında 1 çay bardağından fazla olmamak  şartı ile sıcak su takviyesı  yapınız. Dolmalar piştiğinde üzerine limon suyu  gezdiriniz.  Afiyet olsun  -_- 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder