17 Haziran 2015 Çarşamba



                               Kavun Dolması 

2 adet kokulu dolmalık küçük kavun
1 kahve fincanı pirinç
orta boy bir adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tereyağı
50 gram yani iki çorba kaşığı soyulmuş iç badem
50 gram yani iki çorba kaşığı soyulmuş iç şam fıstığı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı biberiye
¼’er bağ maydanoz ve dereotu
1 kahve fincanı içme suyu
1 çay kaşığı tuz


Pirinci tuzlu suda 5 dakika haşlayın, maydanoz ve dereotunu yıkayıp doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın, kuşüzümünü ayıkladıktan sonra yıkayın. İç badem ve şam fıstığının kabuklarını sıcak suda 10 dakika beklettikten sonra soyun. Tavada tereyağını eritin, soğanı pembeleştirin, tüm malzemeyi ekleyerek 5 dakika kavurun. Kavunları ortadan enine ikiye bölün, çekirdeklerini ayıklayın, içinin bir kısmını oyarak kaşıkla bir kenara ayırın. Kavunun içine hazırlanan karışımı ekleyin ve orta ısıdaki fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir kapta, daha önce ayrılan kavun içini, içme suyu, 1 dal kıyılmış maydanoz ve tereyağı ile 5 dakika sote yapın. Pişen kavun dolmasını servis tabağına alın, kesilen kapak kısmını kürdan ile kavunun üstüne oturtun. Tabaktaki dolmanın çevresini kavun içinden hazırladığınız soteyle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder