9 Haziran 2015 Salı


                  Arabaşı 





Hamuru  ; 

1 kase un 

6 kase su  

1 tatlı kaşığı  tuz 





Suyun 4 kasesi tencereye konarak ısınmaya bırakılır.Kalan 2 kase su ile 1 kase un çırpıcı ile iyice karıştırılır ve su kaynamak üzereyken karışım süzgeçten süzülerek tencereye dökülür,tuzda konarak kaynayana kadarsürekli karıştırılır.2-3 dk kaynatılarak ıslatılmış tepsiye dökülür.Soğumaya bırakılır.Çorbanın hazırlanışı: Yarım tavuk haşlanarak ,küçük küçük parçalara ayrılır.Tencerenin içerisine biraz zeytinyağ,1 yemek kaşığı tereyağ konur,eriyince 2 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası ilave edilip kavrulur,1 yemek kaşığı toz biber konur karıştırılır.Üzerine tavuk suyu ,1 paket tavuk bulyon eklenir.Ayrı bir yerde kavrulan 3 kaşık un sulandırılarak tencereye dökülür ,tavuklar ilave edilir birazda su eklenerek kaynamaya bırakılır.Çorbanın kıvamı domates çorbası gibi olmalı (gerekirse su veya kavrulmuş un eklenebilir).Farkedebileceğiniz gibi çorbanın ölçüsünü vermekte biraz zorlandım çünkü biz bunu göz kararı ve çok miktarda yaparız.Biraz da arabaşının nasıl yutulucağından bahsedeyim sizlere;çorba kaynar olarak derin kaselere konur(çabuk soğumasın diye)limon ve pul biber eklenir.Hamur kare kare kesilir alt tarafı üste gelecek şekilde çevrilerek tabaklara konur.Kaşıkla hamurdan alınıp ,çorbaya batırılır ve yutulur.Hamur sabahtan pişirilip dinlendirilirse daha güzel tutar. Afiyet olsun :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder