16 Haziran 2015 Salı



                                           Zerde 


1 çay bardağı pirinç, 
1.5 su bardağı toz şeker
, 4 su bardağı su,
 1 tutam toz safran,
 1 tutam zerdeçal,
 1 tatlı kaşığı nişasta, 
1 yemek kaşığı kuşüzümü, 
1 yemek kaşığı çamfıstığı.
Süslemek için: Kuş üzümü ve file badem.

 Pirinçleri tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Şeker, kuşüzümü ve çamfıstığını ilave edip kaynatın. Suda beklettiğiniz safran ile zerdeçalı haşlanan pirince ilave edin. Kaynayan tatlıya suda ezdiğiniz nişastayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp servis kaplarına paylaştırın. Soğuyunca üzerini kuş üzümü ve file badem ile süsleyerek servis yapın. Zerde artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder