15 Mayıs 2015 Cuma



                              Turp  Dolması  




  • 4 adet büyük boy turp

  • 300 gr yağlı kıyma

  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak

  • 1.5 çay bardağı pirinç

  • Maydanoz, Dereotu ,Nane

  • 1 çay bardağı zeytinyağı



Öncelikle turplarımızı alacalı bir şekilde soyuyoruz ve içini oyuyoruz.Ardından bir kabın içerisine pirinç,rendelenmiş soğan,kıyma ve doğradığımız yeşilliklerimizi ekleyip karıştırıyoruz.Daha sonra karışıma zeytinyağı ekleyip turplara dolduruyoruz.Ardından tencereye dizip üzerine yeteri kadar suyu ekleyip kapağı kapalı olarak yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişiriyoruz ve servis ediyoruz...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder