17 Mayıs 2015 Pazar


                                      Sultan Tatlısı  


200 gr. tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin
2-3 çorba kaşığı süt
Mavi haşhaş
25-30 adet yarım ceviz


Şerbeti ;3 su bardağı toz şeker      3,5 su bardağı su 
Şerbeti için, şeker ve suyu kaynatın. Ilınması için kenara alın. Tereyağı ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurta ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi, irmiği, vanilyayı ekleyip, karıştırın. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizde yuvarlayın. Süte bulayıp, haşhaş ile kaplayın. Her bir tatlının üzerine yarım cevizi batırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün. Üzerini başka bir tepsi ile örtün. Tatlı soğuyup, şerbeti çekince servsi edin. Afiyet  olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder