8 Mayıs 2015 Cuma

                        

                           Baklalı  ve Pırasalı  Turta  




Strudel hamuru için
  • 150 gram un
  • 1 adet yumurta
  • Tereyağı
  • Tuz
İç dolgu için
  • 150 gram haşlanmış ve kabuğu ayıklanmış iç bakla
  • 80 gram Macar salamı
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet küçük boy pırasa
  • Rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Tezgah için un
  • Kalıp için tereyağı ve un
 
  • Strudel hamuru için bir kaba un, yumuşatılmış tereyağı, 1 adet yumurta, tuz, 2 çorba kaşığı soğuk su ekleyip yoğurun. Unladığınız tezgaha hamuru aktarıp homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun. Hamuru yuvarlayıp üzerini örtün. Hamuru önceden ısıtılmış kapaklı bir tencerede dinlendirin.
  • İç dolgu için yuvarlak kesilmiş pırasayı yarım çorba kaşığı tereyağı, tuz ve birkaç damla suyla yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. 2 adet yumurtayı yarım çorba kaşığı tereyağı ve tuzla krema kıvamına gelene kadar çırpıp dinlendirin. Diğer tarafta Macar salamını ince doğrayın. Hamuru ikiye kesip her birini ilk önce merdaneyle daha sonra elinizle açın.
  • Hamurun birini 24 cm çapındaki tereyağı sürüp unladığınız kelepçeli kalıba aktarın. Üzerine pırasa, iç bakla, doğranmış Macar salamı, çırpılmış yumurta ve 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin. Diğer hamuru üzerine örtüp kenarlarının açılmaması için sıkıca şekillendirerek kapatın. Çırpılmış yumurta sürüp 180 derece fırında 35 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder