15 Mayıs 2015 Cuma


                  Pastırmalı  ve Sütlü  Patates Püresi  







3 büyük boy patates

1 su bardağı süt

45 gr tereyağı

Tuz

50 gr sucuk

100 gr pastırma

100 gr kaşar peyniri







Patatesleri yıkayıp tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Suyu süzüp patateslerin kabuğunu soyun. Patateslere tuz, tereyağı ve süt ekleyip püre şeklinde ezin. çemensiz pastırma, kaşar peyniri ve sucuğu küçük küpler şeklinde kesin. Püreye ekleyip iyice karıştırın. Karışımı içi yağlanmış kare cam kaba alıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.Pastırmalı ve sütlü patates püresi artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder