29 Mayıs 2015 Cuma



                             Fındıklı  Kurabiye 



  •  1 paket oda sıcaklığında margarin( tereyağı da olabilir.)
  • 2 tane yumurta (aklarını üstü için ayırın
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1- 1,5 su bardağı fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un




  • Oda sıcaklığında bekleyen margarini, geniş bir yoğurma kabının içine alın. Yumurtanın sarılarını, şekeri, kabartma tozu ve unu ilave ederek kulak memesi kıvamına güzelce yoğurun.
  • Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle yuvarlayın. Yuvarlanan hamurların her tarafını kuru kalmayacak şekilde yumurta akına bulayın, daha sonra da fındığa batırın.
  • Kurabiyeler için fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve kurabiyeleri aralıklı şekilde tepsiye dizin.
  • Önceden 150 ‘ c derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakik kadar pişirin.
  • Kurabiyeler piştikten sonra soğuması için biraz bekleyin ve soğuduktan sonra servisinizi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder