8 Mayıs 2015 Cuma

  

                                Fırınlanmış  Enginar ...! 

 

Enginarları ayıkladıktan sonra yapraklarının bir kısmı  kalacak şekilde tüylü  kısmını temizleyin.İkiye kesip  ortasını biraz daha temizleyin .  Tenceredeki  suya bir tutam tuz zeytinyağı  ilave edip  enginarları pişirin .Kaynamaya başladıktan 4 dk  sonra eginarları  süzün . İç dolgusu  için kenarları alınmıs tost ekmeği , 4 çorba kaşığı rendelenmiş keçi  peyniri  ,parmesan peyniri  , tuz ,  öğütülmüş karabiber  ve doğranmış  taze baharatları  ( kekik , maydanoz ,mercanköşk )  bir kapta karıştırın .  İç dolguyu  ikiye kesilmiş  enginarların içine doldurup  üzerine zeytinyağı gezdirin .  Önceden ısıtılmış  170  derecelik  fırında 10  dk  pişirin. 10 dk sonra 1 su  bardağı  sebze suyuyla eninarların üzerini  ıslatın ve alüminyum folyoyla kapatıp  15 dk daha pişirin.  Afiyet olsun .. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder