Fırınlanmış Enginar ...!
Enginarları ayıkladıktan sonra yapraklarının bir kısmı kalacak şekilde tüylü kısmını temizleyin.İkiye kesip ortasını biraz daha temizleyin . Tenceredeki suya bir tutam tuz zeytinyağı ilave edip enginarları pişirin .Kaynamaya başladıktan 4 dk sonra eginarları süzün . İç dolgusu için kenarları alınmıs tost ekmeği , 4 çorba kaşığı rendelenmiş keçi peyniri ,parmesan peyniri , tuz , öğütülmüş karabiber ve doğranmış taze baharatları ( kekik , maydanoz ,mercanköşk ) bir kapta karıştırın . İç dolguyu ikiye kesilmiş enginarların içine doldurup üzerine zeytinyağı gezdirin . Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dk pişirin. 10 dk sonra 1 su bardağı sebze suyuyla eninarların üzerini ıslatın ve alüminyum folyoyla kapatıp 15 dk daha pişirin. Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder