17 Mayıs 2015 Pazar


                                Cevizli  Kurabiye 





1 paket oda sıcaklığında 

tereyağ veya margarin

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yumurta

1,buçuk su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar Un eklenir.








Ceviz kurabiye yapmak için oda sıcaklığında yağ ve diğer malzemeler yoğurma kabına alınır.Un azar azar eklenir .Kurabiye hamuru kıvamında olmalıdır.Kalıp yağlanır, hamurdan bıldırcın yumurtası büyüklüğünde parçalar koparılarak kalıba yerleştirilir.İki dakikada bir kalıbın diğer tarafı çevrilerek pişirilir.Hamur her yerleştirildiğinde kalıp yağlanır. Afiyet  olsun :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder