17 Mayıs 2015 Pazar


               Dundee  


  • 150 gram tereyağı
  • 150 gram pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 225 gram un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 175 gram kuş üzümü
  • 175 gr kuru üzüm
  • 50 gram vişne
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş badem
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 50 gram badem
Tereyağı ve şekeri karıştırma kabına koyup, kabarana kadar mikserle çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Bir yemek kaşığı un ve kabartma tozunu yavaşça karışıma ekliyoruz. Bir tatlı kaşığı süt, öğütülmüş badem, vişne, kuş üzümü, üzüm, portakal kabuğu ve limon kabuğunu ekleyerek dikkatlice karıştırmaya devam ediyoruz. Kalan un karışımını ekledikten sonra yağlanmış kağıt ile kaplı yuvarlak kek kalıbına dikkatlice boşaltıyoruz. Üzerine bütün bademleri resimdeki gibi yerleştiriyoruz. Üzerini tekrar yağlı kağıtla kapladıktan sonra 170 derece önceden ısıtılmış 2 saate yakın pişiriyoruz. Bademlerin kızarması için 10-15 dakika kadar da üstü açık olarak pişiriyoruz. İngilizlerin meşhur Dundee keki servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder